11
oktober
2021
|
11:57
Europe/Amsterdam

5000 bezoekers voor grootste techniekpromotie event van Nederland

Samenvatting

Meer dan 5000 bezoekers hebben van 4 t/m 8 oktober de Techport Technologieweek bezocht. Deze week stond volledig in het teken van het enthousiasmeren voor werken en leren in de techniek. 4550 leerlingen van de 74 basisscholen en voortgezet onderwijs scholen hebben workshops gevolgd, een online quiz gespeeld of zijn op bedrijfsbezoek geweest. En ook 100 ouders, 150 docenten en 200 vertegenwoordigers van Techport-bedrijven hebben de week bezocht.

Landelijk is er een groot tekort aan technici. Vooral in de IJmondregio, waar de maak- en onderhoudsindustrie groot is, merken we dat. Daarom organiseert Techport samen met de partner-bedrijven en scholen de Techport Technologieweek. Dé week waarin leerlingen, ouders en docenten enthousiast gemaakt worden voor technologie en hen laten ervaren en ontdekken waar technologie is, en vooral welke kansen er liggen voor een mooie toekomst in de technologie. Tata Steel heeft met verschillende workshops op de Smart Maintenance Day de bovenbouw leerlingen van het middelbare onderwijs kennis laten maken met slim onderhoud door het laten meten van warmte en trillingen. Op de PET Events werden de basisschool leerlingen door Tata Steel meegenomen in “De wereld van wonen, werken en verkeer”, één van de 7 werelden van Techniek.

Sporthal de Walvis in Beverwijk was tijdens het Promotie Event Techniek en de Smart Maintenance Day het decor van een indrukwekkend evenement voor leerlingen met een unieke lichtshow en meer dan 40 techniek doe-activiteiten. Op woensdag was de sporthal omgebouwd voor een speciale studiedag voor docenten van het basisonderwijs. Tijdens Tech Your Talent on Tour werden 14 Techport-bedrijven, waaronder de Academy van Tata Steel door leerlingen bezocht en er vond een online PET Quiz plaats waar gestreden werd voor de enige echte PET IJmond-bokaal. Bij Tata Steel was een hybride netwerkevent voor het netwerk van Techport met het thema Smart Transition.

Naast de vele bedrijven, scholen en organisaties die meewerkten, werd de Techport Technologieweek financieel gesteund door Tata Steel, Crown van Gelder, Provincie Noord-Holland, gemeente Velsen, gemeente Heemskerk, gemeente Beverwijk, Sterk Techniek Onderwijs, Kim Plus Delta, GWOC, Megacon, Moens Moulding, Harsveld, Post en Dekker, AYOP, Z-bridge, Bosma en Bronkhorst, Post Staalbouw, Blok System Supply, Building Careers en Boon Learning.

foto: Smart Maintenance Day