22
januari
2021
|
10:55
Europe/Amsterdam

Bekleden muren compartimenten schrootpark

Samenvatting

Op dit moment bekleden we de muren van de compartimenten waarbinnen we schroot verladen. De muren worden voorzien van geluidsabsorberend materiaal om geluiden afkomstig van het schrootpark verder te verminderen. De verwachting is dat alle muren eind januari bekleed zijn.

De vijf nieuwe schrootcompartimenten zijn gebouwd om de geluidsoverlast voor de omgeving, met name in Wijk aan Zee, te verminderen. De schrootcompartimenten zijn voorzien van aangrenzende geluidsmuren. Door binnen deze vakken schroot te verladen, zijn er minder geluiden hoorbaar in de omgeving. Ook is er een maximale focus op het verminderen van nachtactiviteiten. Incidenteel kunnen we geluidsklachten nog herleiden naar het schrootpark, dit blijkt ook uit de metingen. 

Vanzelfsprekend houden wij in de gaten of deze verbetering standhoudt doordat we onze activiteiten blijven monitoren en geluidsmetingen uit te voeren. Daarnaast nemen we binnenkort nieuwe geluidsmonitoringsystemen in gebruik op de machines om geluiden te kunnen koppelen aan activiteiten en zo nog meer inzicht te krijgen.