21
december
2021
|
12:32
Europe/Amsterdam

Blazen doe je zo - opleidingen Tata Steel Orkest

Samenvatting

Het Tata Steel Orkest biedt in de loop van het nieuwe jaar weer opleidingen aan om kinderen van verschillende leeftijden kennis te laten maken met muziek en instrumenten.

Voor kinderen uit groep 4/5 van de basisschool is er ‘Blazen doe je zo’. Dit is een korte cursus om op een leuke en speelse manier kennis te maken met het muziekonderwijs. In 12 lessen leren de kinderen samen zingen, blokfluit spelen en de basis van het muzieklezen. Deelname aan deze cursus kost 30 euro. 

Tata Steel Blazersklas
In de ‘Tata Steel Blazersklas’ starten kinderen (groep 5 tot 8) met het bespelen van een instrument. Naast het sociale element van muziek maken in een groep, zorgt het samen leren spelen van muziek ook voor veel plezier, motivatie en de ontwikkeling van de speelvaardigheid. Naast de wekelijkse orkestklas krijgen de leerlingen als aanvulling individuele privélessen op hun eigen instrument. Alle lessen worden gegeven door professionele docenten. De kosten zijn 250 euro per half jaar, inclusief lesmateriaal en een klarinet of trompet in bruikleen.

De opleidingen worden gegeven in Beverwijk en zullen starten in de loop van het nieuwe jaar, onder voorbehoud van coronamaatregelen. Kijk voor meer informatie op de website van het Tata Steel Orkest.