22
juli
2022
|
07:40
Europe/Amsterdam

Feijen investeert in sterk staal voor een glanzende toekomst

Samenvatting

Bij service centrum Feijen in Maastricht, onderdeel van Tata Steel Nederland, zijn voorbereidingen gestart voor de bouw van een nieuwe ultramoderne decoiler en een geautomatiseerde verpakkingslijn.

Bij Feijen worden warmgewalste rollen staal, afkomstig van Tata Steel in IJmuiden, verwerkt tot plaat. Feijen concentreert zich, in nauwe samenwerking met de sector machinebouw en industrie, zowel op Europese klanten als elders in de wereld. Deze klanten zijn actief in markten als landbouw- en grondverzetmachines, trailers, kranen en scheepsbouw. De klanten vragen om steeds sterkere staalproducten willen mooi glad staal met een hoge leverbetrouwbaarheid. Daarom is het van belang om te blijven moderniseren en de oude machines te vervangen voor nieuwe.  

Een decoiler verwerkt de rollen staal tot platen. Hoe nauwkeuriger dit gebeurt, des te betere kwaliteit staal afgeleverd kan worden aan de klanten. Met de ingebruikname van de nieuwe decoiler kan sneller en meer geproduceerd worden. Daarnaast zal een nieuwe geautomatiseerde verpakkingslijn worden geïnstalleerd. Hierdoor kan het materiaal in de toekomst sneller van de band rollen. Hiermee maakt het bedrijf een grote verbeterstap in  lever betrouwbaarheid naar de klanten.

De werkzaamheden om de oude machines te vervangen, starten in september dit jaar. Dit zal zo'n 1 1/2 tot 2 jaar duren.

Stig Eriksen, General Manager Feijen, benadrukt dat deze stap cruciaal is. Niet alleen voor onze klanten, maar ook voor de site in Ijmuiden en het service center in Maastricht. “Met deze nieuwe installaties kunnen we verder groeien in belangrijke groeimarkten en het is belangrijk voor klanten met vraag naar hoge sterkte en slijtvaste staalsoorten. Dit sluit aan bij recente investeringen en research in Ijmuiden. Binnen Tata Steel Nederland werken we nauw samen vanuit het belang van de klant. ” 

Tata Steel Distribution: Service Centre Maastricht

Service Centre Maastricht valt onder Tata Steel Nederland en bestaat uit twee locaties: Multisteel en Feijen. Bij Multisteel worden rollen staal in het dunnere segment verwerkt, zoals koudgewalst en verzinkt. Bij Feijen worden warmgewalste rollen staal verwerkt. Beide sites verwerken grotendeels rollen staal afkomstig van Tata Steel IJmuiden. Enkele grote eindklanten welke vanuit Maastricht beleverd worden zijn JCB, John Deere, CNH  en Volvo Construction Equipment.