03
maart
2022
|
09:07
Europe/Amsterdam

Founder’s Day 2022: Tata Steel in actie voor het goede doel

Samenvatting

Op donderdag 3 maart wordt bij Tata Steel in IJmuiden Founder’s Day gevierd, de geboortedag van bedrijfsoprichter Jamsetji Tata. Inmiddels is het een jaarlijkse traditie om op en rondom Founder’s Day allerlei acties voor het goede doel te organiseren.

Ook dit jaar worden er weer veel leuke acties georganiseerd door en op initiatief van Tata Steel medewerkers. Zo organiseert een aantal management assistenten een Tombola, wordt er verse erwtensoep gemaakt door een van de medewerkers die Nederlandse Kampioen snert maken 2019 was, worden er stadswandelingen in Haarlem georganiseerd voor medewerkers en kan er tijdens de oefendagen van de bedrijfsbrandweer door Tata Steel medewerkers in de huid worden gekropen van een brandweerman. Alle opbrengsten van de verschillende acties gaan naar het Kinderbrandwondencentrum in Beverwijk voor het wensproject; de aanschaf van een Qwiek-up. 

Kinderbrandwondencentrum
Jaarlijks worden er in het Kinderbrandwondencentrum in Beverwijk zo’n 100 kinderen met brandwonden opgenomen. Een grote wens is om een zogeheten Qwiek.up apparaat aan te schaffen. De Qwiek.up is verrijdbaar en kan in elke willekeurige kamer van het brandwondencentrum ingezet worden. Tijdens de dagelijkse, bijzonder pijnlijke, verbandwissels worden de kinderen afgeleid van hun pijn en angst door te kijken naar levensgrote beelden op het plafond of op de muur, ondersteund door geluid en muziek.

De totale opbrengst van de activiteiten rondom Founder’s Day 2022 zal binnenkort bekend worden gemaakt.