14
februari
2022
|
17:42
Europe/Amsterdam

Groen staal en een schone leefomgeving belangrijkste gespreksonderwerpen tijdens bezoek van staatssecretaris Heijnen, gedeputeerde Olthof en wethouder Dinjens aan Tata Steel in IJmuiden

Samenvatting

IJmuiden, 14 februari 2022 - Vanmiddag bezochten staatssecretaris Heijnen, gedeputeerde Olthof en wethouder Dinjens de site van Tata Steel in IJmuiden. De delegatie kreeg gedurende de tour meer informatie over de maatregelen binnen de Roadmap Plus, alsmede een presentatie over de veranderingen die in de komende jaren op het terrein gaan plaatsvinden ten einde groen staal te maken in de IJmond.

Groen staal in een schone leefomgeving 
Tijdens haar bezoek aan de regio IJmond sprak staatssecretaris Vivianne Heijnen ook met Hans van den Berg (directievoorzitter Tata Steel Nederland), over de plannen om groen staal te maken in een schone leefomgeving. Tijdens het gesprek werden ook alle recente dossiers uitvoerig besproken. “Voorop staat dat we een gemeenschappelijk doel hebben: het verbeteren van onze processen en het verminderen van de uitstoot zodat we de impact op de leefomgeving verminderen”, zegt Hans van den Berg. “Ook zijn we het erover eens dat staal belangrijk is voor de verduurzaming van onze samenleving. En ook dat dit alleen mogelijk is als we op een verantwoorde en duurzame manier staal maken.”