23
maart
2021
|
15:40
Europe/Amsterdam

In actie om overlast te verminderen

Samenvatting

Ze zijn niet te missen op het Tata Steel terrein: de billboards op ons terrein die oproepen bij te dragen aan het verminderen van de overlast. Ze roepen op tot acties om te verbeteren in het dagelijks werk. Deze acties vinden plaats naast de uitvoering van de maatregelen uit de Roadmap om overlast te verminderen.

Ronald van der Linde, medewerker bij de afdeling Hoogovens, optimaliseerde met zijn collega’s de afzuigcapaciteit van de ontstoffingsinstallatie van Hoogoven 6. “We willen graag een goede buur zijn en dragen graag ons steentje bij om de overlast voor onze buren te verminderen. Daarom zoeken we actief naar verbeteringen.” Met resultaat: “We hebben de afzuigcapaciteit van de ontstoffing van Hoogoven 6 geoptimaliseerd op de momenten dat we gaan aftappen en de afzuigcapaciteit het hardste nodig is. Tijdens het aftappen, kan er stof uit het dak komen, dat willen we natuurlijk voorkomen. We hebben deze verbetering kunnen doorvoeren, omdat we nieuwe inzichten hebben gekregen. Dit dankzij data van metingen en analyses daarvan die we tot onze beschikking kregen.”

Roadmap
Naast de aanpassingen die voortvloeien uit de operatie nemen we in de Roadmap maatregelen om de dakemissies bij de Hoogovens verder te verminderen. We gaan bij Hoogoven 6 speciale afzuigkappen plaatsen om de afzuigcapaciteit te verhogen. De uitvoering vindt plaats tijdens de grote onderhoudsbeurt van Hoogoven 6. Ook hebben we high tech milieucamera’s geplaatst waardoor we de eigenschappen van de tapstraal kwantificeren bij het openen en dichten van het tapgat. Met hulp van deze data, verkrijgen we inzicht in welke tijdspanne we het tapgat moeten sluiten om rookemissies maximaal te verminderen. We streven ernaar om dit aankomend jaar te realiseren voor beide Hoogovens. Lees meer over de Roadmap.