17
juni
2021
|
15:25
Europe/Amsterdam

Jeugdbrandweer Beverwijk oefent bij Tata Steel

Samenvatting

Twaalf leden van de Jeugdbrandweer Beverwijk kwamen onlangs oefenen bij Tata Steel, in de opslagruimte van Eurest, vlak voor het Hoogovensmuseum. Zij werden begeleid door zes volwassen brandweermannen van de post Beverwijk.

“Uiteraard wilden wij graag ingaan op hun verzoek om een keer bij ons te mogen oefenen. Future generations is ons sponsor-thema en het is voor ons een kleine moeite om zo’n oefening te faciliteren.”, aldus Chris van Amersfoort, Commandant Bedrijfsbrandweer. In het magazijn werden twee oefeningen uitgezet. De collega’s van Eurest speelden vol overtuiging ‘de gebouwbeheerders die aardig in paniek waren’. Door goed teamwerk van de jeugdleden werden de branden goed en veilig geblust, en werd het slachtoffer gered.

De avond werd gezamenlijk afgesloten met een blikje fris in de avondzon. Alle jeugdleden waren zeer enthousiast over de oefenlocatie en de scenario’s.

Bij de jeugdbrandweer raken jongeren op een speelse maar serieuze manier vertrouwd met het vak. Ze leren diverse vaardigheden, nodig om vanaf 18 jaar te kunnen instromen bij de regionale brandweer.

foto:Het redden van een slachtoffer was onderdeel van de oefening