05
april
2022
|
15:42
Europe/Amsterdam

Medewerkers Tata Steel zamelen geld in voor Kinderbrandwondencentrum

Samenvatting

Elke jaar, op 3 maart, vieren alle bedrijven van de Tata Group wereldwijd Founder’s Day. Dat is de geboortedag van Jamsetji Nusserwanji Tata, de oprichter van de Tata Group. Op deze dag worden activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen voor een goed doel. De medewerkers van Tata Steel Nederland hebben hier ook enthousiast aan mee gedaan. Met als resultaat dat 15.792,70 euro is ingezameld voor het Kinderbrandwondencentrum in Beverwijk.

Een aantal medewerkers dat een actie had opgezet voor Founder’s Day overhandigde vandaag een cheque voor dit bedrag aan Ariënne de Boer, werkzaam als fondsenwerver bij de Nederlandse Brandwondenstichting.

CEO Hans van den Berg: “Ik ben heel blij dat we dit jaar een mooi bedrag kunnen schenken aan het Kinderbrandwondencentrum in Beverwijk. Wij zijn van oudsher namelijk nauw verbonden met het brandwondencentrum. Ondanks de coronamaatregelen en het feit dat veel medewerkers nog thuis aan het werk waren, hebben wij Founder’s Day op een gepaste manier kunnen vieren met een heel mooi resultaat.”

“Met deze donatie gaat een grote wens van het Kinderbrandwondencentrum in vervulling, namelijk de aanschaf van twee Qwiek-up apparaten. Patiëntjes kunnen daarmee afgeleid worden van hun pijn en angst bij behandelingen door te kijken naar levensgrote beelden op het plafond of op de muur, ondersteund door geluid en muziek” aldus Arienne de Boer van de Nederlandse Brandwondenstichting. “Door het enorm hoge bedrag dat ingezameld is kunnen er ook nog eens twee Qwiek-up connects aangeschaft worden waarmee de patiëntjes kunnen beeldbellen met familie, vriendjes of met hun klasgenootjes op school. Deze kunnen levensgroot geprojecteerd worden op de muur of het plafond waardoor het lijkt alsof ze live aanwezig zijn in de kamer. Ook zijn er nog een paar leuke applicaties, zodat we regelmatig andere afbeeldingen kunnen laten projecteren.”

Activiteiten

Medewerkers organiseerden verschillende activiteiten, zoals een Tombola, waarvan de prijzen  mede waren gedoneerd door lokale ondernemers. Er werd een 1-euro ‘tikkie’actie met QR code gehouden en een stadswandeling georganiseerd. Ook werd van alles verkocht, van bakjes snert, gebakjes, boeken en CD’s. In een speciale veiling kon geboden worden op kunstwerken, een voetbalshirt van het Nederlands elftal en zelfs een fiets.

Over Founder’s Day
Op Founder’s Day wordt de geboortedag (3 maart 1839) gevierd van Jamsetji Nusserwanji Tata, de oprichter van de Tata Group. Die dag wordt bij alle bedrijven van de Tata Group wereldwijd gevierd door geld in te zamelen voor goede doelen. Jamsetji Tata was een groot filantroop, die maatschappelijk verantwoord ondernemen in India al vroeg op de kaart heeft gezet. Dat is ook de reden waarom 66% van de aandelen van de Tata holding in handen is van goede doelen.

Op de foto: 
Astrid Kee  (personal assitant, Duurzaamheid & Decarbonisatie ), Ariënne de Boer (Nederlandse Brandwondenstichting ), Daniëlle van der Wal ( secretariaat COR ), Gert-Jan Kamer ( medewerker TSN Quality )