10
februari
2021
|
08:39
Europe/Amsterdam

Online Open Dag bedrijfsschool Tata Steel

Samenvatting

Op donderdag 18 februari a.s. kunnen jongeren en degenen die een carrièreswitch richting de techniek overwegen kennismaken met de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden. Tijdens deze Online Open Dag staan de virtuele deuren van de Academy van 18.30 tot 21.00 uur open voor iedereen met belangstelling voor een uitdagende opleiding en baan in de techniek. De opleidingen van Tata Steel staan nadrukkelijk ook open voor zij-instromers. Leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten van de Academy van Tata Steel vertellen over de opleidingen en de carrièremogelijkheden bij het staalbedrijf. Bezoekers kunnen ook via online-presentaties door coaches en leerlingen, chats met recruiters en veel video’s kennismaken met de nieuwste technologieën die tijdens de opleidingen aan bod komen, waaronder 3D-printen, robotica en virtual reality.

Zij-instromers van harte welkom
Degenen die een carrièreswitch overwegen en zich willen laten omscholen voor een baan in de techniek wordt aangeraden om een kijkje te komen nemen op de Online Open Dag. Het leer-/werktraject van Tata Steel is namelijk ook erg aantrekkelijk voor zij-instromers, gezien het feit dat Tata Steel een volledig betaalde opleiding biedt, waarbij je vanaf je eerste dag ook een salaris ontvangt, een landelijk erkend VMBO-vakdiploma haalt en een baangarantie met goede doorgroeimogelijkheden krijgt.

Aantrekkelijke combinatie van werken en leren
Tata Steel is een walhalla voor wie zich wil ontwikkelen op het gebied van techniek. De mogelijkheden daartoe zijn legio. Aan de Academy van Tata Steel worden diverse landelijk erkende technische opleidingen aangeboden: procestechniek (MBO-3), werktuigbouw (MBO-4) en elektrotechniek (MBO-4) en logistiek (MBO-3). De opleidingen zijn toegankelijk voor iedereen met minimaal een VMBO-kaderdiploma, een (technisch) MBO-2 diploma of een overgangsbewijs HAVO 3 – HAVO 4. De twee- en vierjarige opleidingen van Tata Steel bestaan uit een aantrekkelijke combinatie van werken en leren. Tata Steel neemt de kosten van de opleiding volledig voor haar rekening en de leerlingen ontvangen een salaris en een baangarantie. Het opdoen van veel concrete praktijkervaring, de persoonlijke begeleiding van docenten en mentoren en de doorgroeimogelijkheden spreken velen aan. Het slagingspercentage aan de Academy bedraagt 91% (tegen een landelijk gemiddelde op het MBO van 65%).

Aanmelden
Voor een bezoek aan de Online Open Dag kun je je aanmelden via www.tatasteeljobs.nl/opendag. Tijdens de Online Open Dag kun je ook direct solliciteren voor een van de opleidingen.

Voor meer informatie over en inschrijven voor de opleidingen: www.tatasteeljobs.nl/leerlingen.

foto:archieffoto opleiding Electrotechniek