21
september
2021
|
13:42
Europe/Amsterdam

Op Burendag verwelkomt Tata Steel haar buren in loket, Hoogovenmuseum en Tata Steel terrein

Samenvatting

Tijdens de Nationale Burendag op zaterdag 25 september verwelkomt Tata Steel van 11.00 tot 14.00 haar buren in het informatieloket ‘Tata Steel in de Buurt’ in Wijk aan Zee en in het Hoogovensmuseum.

Loket
Onder het genot van een kopje koffie, kunnen buren in het informatieloket (Zwaanstraat 20) tussen 11:00 en 14:00 in gesprek gaan met medewerkers van Tata Steel die meer vertellen over onder meer de duurzaamheidsambities en de milieumaatregelen uit de Roadmap Plus. Via Virtual Reality brillen kunnen bezoekers virtueel een kijkje nemen in de fabrieken van Tata Steel. Uiteraard zijn buren met andere vragen ook van harte welkom in het loket.

Hoogovensmuseum
Op 25 september is daarnaast het Hoogovensmuseum geopend van 10.30 tot 16.00 uur en gratis toegankelijk voor alle bezoekers. In het museum kunnen geïnteresseerden meer te weten komen over de geschiedenis van het staalbedrijf in IJmuiden. Het museum is gevestigd in één van de historische waslokalen en de oude buizengieterij, net buiten het bedrijfsterrein achter het congrescentrum van Tata Steel. 

Kijk voor meer informatie over het museum en het aanmelden van een bezoek op www.hoogovensmuseum.nl.


Burentours 
Vanaf zaterdag 25 september is het bovendien weer mogelijk in te schrijven voor deelname aan de Burentours van Tata Steel. Op deze manier kunnen omwonenden per touringcar een bedrijfsbezoek brengen aan het terrein van Tata Steel. Tijdens deze tour krijgen bezoekers te zien hoe staal wordt gemaakt in IJmuiden. Uiteraard blijft het ook mogelijk om deel te nemen aan de virtuele online tours.

De eerste Burentour vindt plaats op zaterdagmiddag 25 september om 14.00 uur en deze vertrekt vanuit het informatieloket in Wijk aan Zee. Voor meer informatie en inschrijven kijk op www.tatasteelevents.com/nl/burentour.


Kleurplaat actie
Voor de kinderen is er rond de Burendag ook een leuke kleurplaat actie. Meedoen is simpel; print een van kleurplaten hieronder uit en geef het kleur en stuur je kleurplaat in via omgevingsnieuws@tatasteeleurope.com of lever je kleurplaat in bij het informatieloket in Wijk aan Zee of het Hoogovensmuseum. De kleurplaatactie loopt tot 31 oktober.

Er zijn 10 leuke technische knutselpakketten, 4 vrijkaartjes voor het Hoogovensmuseum en als hoofdprijs een stoere step!
De winnaars zullen bekend worden gemaakt via onze social media kanalen.

Kleurplaat Burendag Tata Steel 1

Kleurplaat Burendag Tata Steel 2

Kleurplaat Burendag Tata Steel 3