09
maart
2020
|
09:56
Europe/Amsterdam

Proef extra geluidswerende maatregelen

Samenvatting

Om de geluidsoverlast door schrootactiviteiten ook overdag terug te brengen, hebben we op het schrootpark, als proef, twee U-vormige schappen met omgrenzende geluidsmuren gebouwd.

Eerder hebben we bij het nieuwe schrootpark een aantal operationele maatregelen genomen en een gedeelte van de geluidsmuur verhoogd om geluidsverspreiding naar Wijk aan Zee te verminderen. Uit metingen blijkt dat de geluidsverspreiding in de nacht is verminderd.

De proef om geluidsoverlast verder te verminderen, is gestart. Onlangs hebben we de twee schappen in gebruik genomen. In de proef zullen we testen of de handling van extern schroot in de schappen minder geluidsverspreiding naar de omgeving oplevert. In de proef testen we ook de werking van geluidsabsorberende materialen, daarom hebben we één schap hiermee bekleed.

Ook onderzoeken we of we de valhoogte van het schroot tijdens het storten kunnen verlagen en extra operationele maatregelen kunnen nemen zoals het stoppen van het schoonschuiven van de vloer door een shovel. 

De komende periode verrichten wij metingen om te bepalen wat het effect is van deze extra maatregelen. Als de proef succesvol is, dan willen wij het aantal schappen uitbreiden op het schrootpark en hierin een groot deel van de externe schrootstroom verwerken; van het storten van het schroot tot en met het verladen in de containers.