24
december
2021
|
11:08
Europe/Amsterdam

Samenstelling TSN Raad van Bestuur nu definitief

Samenvatting

Tata Steel Limited kondigt aan dat Hans van den Berg per 1 januari 2022 de rol van CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van Tata Steel Nederland zal opnemen, naast zijn functionele verantwoordelijkheid als MD TS IJmuiden. Co van Dort als CFO en Tom Eussen als MD TS Downstream Europe zijn de andere twee leden van de Raad van Bestuur per 1 januari 2022.

Hans van den Berg is natuurkundige en behaalde zijn MBA aan zowel Nijenrode University als Rochester University (NY). Hij werkt inmiddels meer dan dertig jaar bij Tata Steel, onder andere bij de afdeling Hoogovens, Research & Development, de Oxystaalfabriek, de Koudbandwalserij en de Direct Sheet Plant. Hij maakt sinds 2016 deel uit van de directie van TSN. 

Co van Dort is business econoom en behaalde zijn post-doctoraal als register controller. Met een kleine onderbreking werkt hij sinds 1988 bij ons bedrijf. Hij bekleedde diverse functies, waaronder die van cashmanager, business analist en financieel controller.  Co maakt sinds 2009 deel uit van de directie van Tata Steel Nederland.

Tom Eussen is technisch bedrijfskundig ingenieur en behaalde zijn MBA bij IMD in Zwitserland. Hij werkt sinds 1997 bij ons bedrijf en vervulde verschillende strategische, operationele en managementrollen in het Europese bedrijf. Zijn laatste rol was die van Director voor Downstream Operations in TSE.

De Raad van Bestuur van TSN draagt de volledige verantwoordelijkheid voor de activiteiten van TSN, onder toezicht van de Raad van Commissarissen van TSN en zal verantwoording afleggen aan Tata Steel Limited als haar enige effectieve aandeelhouder. De voorzitter van de Raad van Bestuur is als primus inter pares de eerste verantwoordelijke bestuurder.