07
september
2021
|
09:50
Europe/Amsterdam

Studenten beginnen hun leer- en loopbaan aan de Academy van Tata Steel

Samenvatting

Een nieuwe lichting studenten is eind augustus begonnen aan de Academy van Tata Steel. “De start van het schooljaar is goed verlopen. We kunnen, na een jaar met veel online lesgeven, nu ook weer volop met de praktijklessen aan de gang. Ik heb in de afgelopen dagen al veel enthousiaste gezichten gezien”, zegt Joanne Kuipers, Manager van de Academy van Tata Steel.

In totaal starten 4 nieuwe klassen bij de bedrijfsschool. Deze 82 eerstejaars studenten zijn afkomstig van vmbo- en havo-scholen uit de regio (van 16 tot 21 jaar). Maar ook zij-instromers (dit zijn de wat oudere studenten). Zij beginnen allemaal aan hun leer- en loopbaan bij ons bedrijf. Dat is uniek want de Academy biedt een volledig betaalde BBL-opleiding met salaris met daarnaast baangarantie, een landelijk erkend mbo-vakdiploma en goede doorgroeimogelijkheden.

Carrières in de dop
De studenten volgen de opleidingen Logistiek, Werktuigbouw, Elektrotechniek of Procestechniek. Daarnaast volgen zij op de bedrijfsschool bijvoorbeeld de modules Robotica en Duurzaamheid. Bovendien maken zij tijdens hun studie kennis met bijvoorbeeld advanced analytics en de innovatieprojecten van Tata Steel. Dit jaar maakt de Logistieke BBL-opleiding weer deel uit van het studieaanbod.

Marcel Dam, Manager Beroepsopleidingen, is blij met de nieuwe aanstroom van studenten. “Vakmensen hebben we keihard nodig, nu en in de toekomst. Onze coaches, docenten en stagebegeleiders op de site gaan er weer vol tegenaan om het leren-en-werken in de praktijk mogelijk te maken.”

Kennis en kunde
Uit landelijke enquêtes onder de studenten blijkt dat de Academie van Tata Steel tot de best gewaardeerde technische mbo-opleidingen van Nederland behoort. Het slagingspercentage ligt jaar op jaar ruim boven het landelijk gemiddelde. Veel collega’s, maar liefst 45 procent van alle productie- en onderhoudsmedewerkers, begonnen op de bedrijfsschool. En velen volgen er - naast hun werk - trainingen en extra opleidingen.

Online Open Dagen
Vanaf dit najaar zijn weer online bijeenkomsten om kennis te maken met de Academy van Tata Steel. Ook kunnen toekomstige leerlingen met één van de recruiters contact opnemen om te kijken wat de mogelijkheden zijn om al snel te kunnen starten in één van onze opleidingen. Ook zij-instromers zonder technische vooropleiding, zijn van harte welkom. Kijk ook op www.tatasteeljobs.nl/leerlingen voor meer informatie.

Foto: één van de klassen van de nieuwe lichting in de werkplaats van de Academy van Tata Steel