26
september
2022
|
14:48
Europe/Amsterdam

Terugblik op Tata Steel Festival

Samenvatting

Maar liefst 3000 buren en andere geïnteresseerden mochten wij verwelkomen op ons Tata Steel Festival afgelopen weekend. Er was ook van alles te doen: een banenmarkt, bedrijfsrondleidingen by night en overdag, lezingen en workshops, een tentoonstelling van lokale kunstenaars, een optreden van het Tata Steel Orkest en nog veel meer. Ook voor de kleine bezoekers was er genoeg te doen en beleven.

Tijdens dit Festival kon men meer te weten komen over de wereld van staal en het belang van staal voor onze samenleving en met name ook hoe je werk kunt maken van werken aan een groene toekomst van staal. Op deze dag gingen de eerste geïnteresseerden in Tata Steel als werkgever ook met een aanbod naar huis om samen met ons werk te maken van de toekomst.

Onder de bezoekers waren ook enkele leden van de actiegroepen Extinction Rebellion en Kappen met Kolen. Zij kregen de mogelijkheid om hun zorgen over onze impact op het klimaat en de leefomgeving te delen met de aanwezigen. We delen de wens van deze actiegroepen: we gaan stoppen met het gebruik van kolen en gaan staal maken op basis van waterstof. Dat zal een positieve impact hebben op de leefomgeving en het klimaat. Daar zijn we met z’n allen volop mee bezig, ook nu al met de versnelde uitvoering van de Roadmap Plus. Wij willen daarover in gesprek blijven met alle belanghebbenden. Daar bood juist dit festival gelegenheid voor.  

Graag nodigen we u ook uit voor één van de andere gelegenheden om met ons in gesprek te gaan, bijvoorbeeld op 13 oktober en 22 oktober in het informatieloket ‘Tata Steel in de Buurt’ in Wijk aan Zee. Ook rondleidingen zijn het gehele jaar door mogelijk. Kijk voor meer informatie en schrijf u in via https://www.tatasteelevents.com/nl/burentour

Tata Steel Jobs
Natuurlijk kunt u ook ná deze banendag solliciteren op één van de vele vacatures, zich inschrijven voor events of een kopje koffie drinken met één van onze recruiters. Ga naar www.tatasteeljobs.nl voor meer informatie.

 Tata Steel Festival 2  Tata Steel Festival 3  Tata STeel Festival 4  Tata Steel Festival 5  Tata STeel Festival 6  Tata Steel Festival 9  Tata STeel Festival 10  Tata STeel Festival_orkest