16
maart
2021
|
07:57
Europe/Amsterdam

Transport over Tata Steel terrein voor werkzaamheden TenneT

Samenvatting

Netbeheerder TenneT gaat zeekabels aanleggen bij het strand van Heemskerk voor het toekomstige transport van de windenergie vanaf de Noordzee. Hiervoor heeft TenneT een plan ingediend bij Rijkswaterstaat. In goed overleg is het terrein van Tata Steel in het plan opgenomen als transportroute om Wijk aan Zee te ontzien. Dit scheelt voor het dorp honderden zware transportbewegingen.

Een belangrijk uitgangspunt is om bij de werkzaamheden de overlast zoveel mogelijk te beperken. Een van de werkzaamheden in het plan houdt in dat een tijdelijke ophoging op het strand moet worden aangelegd. Daar heeft TenneT veel zand voor nodig dat aangevoerd moet worden. Voor het zware transport van zand, maar ook bijvoorbeeld bouwmaterialen, rijplaten en kranen, is een route opgesteld vanaf de A22 bij Velsen direct via Poort Rooswijk over het bedrijfsterrein van Tata Steel, tot aan het strand ter hoogte van het Noorderbad.

In samenspraak met de gemeente, strandexploitanten en de bewoners worden de nadere verkeersplannen in de komende maanden verder uitgewerkt. Rijkswaterstaat beoordeelt de plannen van TenneT. Na groen licht van de instanties kunnen de geplande werkzaamheden vanaf 1 september van start gaan. Deze duren tot in de zomer van 2022.

Voor meer informatie over de werkzaamheden klik hier