11
augustus
2021
|
10:10
Europe/Amsterdam

Tweede nieuwe geluidsdemper Staalfabriek gereed

Samenvatting

Bij de Staalfabriek is de tweede nieuwe geluidsdemper geplaatst bij de primaire afzuiginginstallatie. Met deze maatregel, onderdeel van de Roadmap Plus, verwachten we het zoemende geluid te verminderen dat in de omgeving hoorbaar kan zijn. Eind september zal de derde en laatste geluidsdemper ook vervangen worden.

Onlangs werd de eerste geluidsdemper geplaatst bij de primaire afzuiginstallatie. Deze installatie zuigt het stof af dat vrijkomt bij de converters in de Staalfabriek. Daarbij ontstaat een zoemend geluid dat hoorbaar kan zijn in de omgeving. Dit is met name hoorbaar bij weinig omgevingsgeluid, bijvoorbeeld in de nachtperiode. In totaal zijn er drie converters en voor elke converter plaatsen we een nieuwe geavanceerde geluidsdemper.

De maatregel is onderdeel van de recent aangekondigde Roadmap Plus. Met dit pakket aan maatregelen vermindert Tata Steel de komende twee jaar mogelijke overlast door geur, stof en geluid. Om geluiden verder te minimaliseren nemen we maatregelen bij de plakkenopslag, de transportbanden bij de grondstoffenlogistiek, het rangeren van de treinen en het schrootpark.

Brochure Roadmap Plus 
De brochure Roadmap Plus is inmiddels ook online beschikbaar. In deze brochure leest u meer over hoe wij de overlast gaan verminderen en hoe wij de voortgang van de maatregelen zullen meten en communiceren.