07
januari
2021
|
08:18
Europe/Amsterdam

Uitstel realiseren filterinstallatie Sinterfabriek

Samenvatting

Tata Steel heeft de Omgevingsdienst Noorzeekanaalgebied (ODNZKG) in april 2020 laten weten dat de planning om het filter bij de Sinterfabriek op 31 januari 2021 in werking te hebben vanwege overmacht helaas niet haalbaar is. Door de coronapandemie kunnen noodzakelijke materialen, onderdelen en expertise uit het buitenland niet op tijd aanwezig zijn in Nederland.

De situatie is helaas onveranderd en het blijkt nog altijd niet mogelijk om de filterinstallatie al op 31 januari 2021 in werking te hebben. Onze leverancier uit Italië heeft ons laten weten als gevolg van de restricties in verband met de tweede golf van de coronapandemie nog enkele maanden extra nodig te hebben. Dit betekent de filterinstallatie eind april 2021 gerealiseerd zal zijn. We hebben hierover steeds overleg gehad met de Omgevingsdienst en deze heeft ons in verband met deze overmacht situatie het gevraagde uitstel verleend.

Met de realisatie van een tweede filterinstallatie met een elektrofilter bij de sinterkoelers gaan wij de stofemissie bij de Sinterfabriek verder verminderen.