30
augustus
2022
|
08:20
Europe/Amsterdam

Wat we doen in ... Oosterhout

Samenvatting

Op de locatie van Tubes in Oosterhout worden stalen gelaste buizen gemaakt. Hier werken circa 230 collega’s en zij verwerken met name staal vanaf de Direct Sheet Plant en de Koudbandwalserij uit IJmuiden.

Stalen buizen zie je overal, van trekhaak tot in de megaconstructie van stadions. De producten van Tubes worden klant-specifiek gemaakt. Ze kunnen rond, rechthoekig of vierkant zijn. 

Innoveren en steeds duurzamer werken
De fabriek in Oosterhout heeft een slitter, vijf laslijnen en diverse machines voor nabewerking, zoals afkorten en richten. Oosterhout maakt buizen met een diameter van 10 tot 76 mm, met een lengte tot 10 meter. Deze vinden bijvoorbeeld hun weg naar verschillende autofabrikanten, de installatiemarkt en bouwers van landbouwkassen.

Uniek in Europa
De meeste producten op deze locatie worden verzinkt door middel van een continu thermisch verzinkproces, wat uniek is in Europa. Om de holle buizen aan de binnenzijde te beschermen, krijgen ze sinds kort een inwendige coating die watergedragen is en hierdoor veel minder milieubelastend is. Aan deze oplossing is de afgelopen tijd hard gewerkt door de teams.