Raad van Bestuur

Hans van den Berg
Manual
Hans van den Berg
Chief Executive Officer (CEO)

Hans van den Berg is geboren in 1962 en is sinds 1990 werkzaam bij Tata Steel, dat toen nog de Hoogovens heette. Hij heeft bij een aantal afdelingen gewerkt waaronder Research & Development, de hoogovens, de Basic Oxygen Steel Plant, Koudbandwalserij en de Direct Sheet Plant. Tegenwoordig is Hans verantwoordelijk voor de Tata Steel fabriek in IJmuiden, Nederland en in April 2020 is hij benoemd als algemeen directeur van Tata Steel Nederland. Met een achtergrond in productie, begrijpt hij de prioriteiten van het bedrijf. 

Hans van den Berg
Tom Eussen
Manual
Tom Eussen
Managing Director Tata Steel IJmuiden

Tom Eussen is geboren in 1971 en begon in 1996 zijn carriere bij de Koninklijke Hoogovens. In die jaren heeft hij verschillende rollen bekleed zoals strategische, operationele en algemene managementsfuncties door heel Europa. Meest recentelijk was hij verantwoordelijk voor de Downstream Operations van Tata Steel Europe, tegenwoordig is hij verantwoordelijk voor Tata Steel IJmuiden als Managing Director.

Tom Eussen
Martijn Plaum
Manual
Martijn Plaum
Chief Financial Officer (CFO)

Martijn is een bedrijfseconoom en heeft zich bij zijn vorige functie (Shell) al bezig gehouden met de energietransitie, groen gas en alles wat te maken heeft met decarbonisatie. Door zijn ervaring is hij bekend met de huidige dynamiek en de uitdagingen waar Tata Steel voor staat.

Martijn Plaum
Gunilla Saltin
Manual
Gunilla Saltin
Managing Director Tata Steel Downstream Europe

Gunilla Saltin, die de Zweedse nationaliteit heeft, begon haar carrière in R&D engineering bij STFI (nu onderdeel van RISE) in 1988, waarna ze in dienst trad bij Modo Paper. Vervolgens bekleedde ze verschillende leidinggevende functies tijdens haar carrière bij Södra Cell, een van 's werelds grootste pulpproducenten, tot medio 2019. In augustus van dat jaar trad ze in dienst bij het Oostenrijkse Mondi's Uncoated Fine Paper business. Gunilla werd in december 2019 benoemd tot Group Technical & Sustainability Director. In februari 2020 werd ze er CEO. Gunilla is op 1 november 2023 bij Tata Steel Nederland in dienst getreden in de functie van Managing Director Tata Steel Downstream Europe. Zij is tevens lid van de Raad van Bestuur.

Gunilla Saltin

Raad van Commissarissen

T.V. Narendran
Manual
T.V. Narendran
Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Tata Steel Nederland sinds 2021

T. V. Narendran is een Indisch zakenman. Hij is wereldwijd CEO en algemeen directeur van Tata Steel, een van de grootste staalproducenten ter wereld. Hij is de huidige voorzitter van de Confederatie van de Indische Industrie.

2022_Tata Steel_RvC_Narendran_0271
Marius Jonkhart
Manual
Marius Jonkhart
Lid van de Raad van Commissarissen sinds 2006

Marius Jonkhart is lid van de Raad van Commissarissen van Tata Steel NL (sinds 2006) en voorzitter van het bestuur Nederlands Economisch Instituut NEI (sinds 2021).

Marius Jonkhart
Claudia Zuiderwijk
Manual
Claudia Zuiderwijk
Lid van de Raad van Commissarissen sinds 2024

Claudia Zuiderwijk is lid van de Raad van Commissarissen van Tata Steel Nederland (sinds 2024). Zij is Algemeen Directeur van het GVB (voorheen Gemeentevervoerbedrijf) in Amsterdam en heeft uitgebreide ervaring als bestuurder en als commissaris bij veranderingsprocessen in het bedrijfsleven en de semi-overheidssector. Eerder was zij onder andere commissaris bij KPN en APG.

Claudia Zuiderwijk
Henrik Adam
Manual
Henrik Adam
Lid van de Raad van Commissarissen van Tata Steel Nederland sinds 2019

Henrik werd in januari 2022 benoemd tot vice-president European Corporate Affairs bij Tata Steel Limited, als vertegenwoordiger van de Europese activiteiten van Tata Steel. Daarvoor bekleedde hij vanaf 2019 de rol van Chief Executive Officer van Tata Steel in Europa. Daarnaast nam hij de verantwoordelijkheden van de Chief Technical Officer en de Chief Commercial Officer op zich na een reorganisatie van het Executive Committee van het bedrijf begin 2021.

Henrik Adam