05
juli
2019
|
09:27
Europe/Amsterdam

Buurtschaaktoernooi

Samenvatting

Stichting Buurtschaak organiseert ter afsluiting van het seizoen een jeugdschaaktournooi voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Het toernooi zal zaterdag 6 juli worden gehouden in het Congrescentrum van Tata Steel.

In 2017 kwam Chess on Tour, onderdeel van het Tata Steel Chess Tournament, naar Haarlem. “Dat heeft een enorme boost gegeven aan het buurtschaken in de regio”, aldus Jan Kouwenhoven, voorzitter Stichting Buurtschaak. Tata Steel wil niet alleen volwassenen en schaakliefhebbers laten genieten van de schaaksport, maar ook juist kinderen in contact brengen met het schaken. Schaken is leuk en dat ontdekken steeds meer kinderen. Schaken is ook heel goed voor de ontwikkeling van waardevolle competenties. Daar kunnen ze een leven lang plezier van hebben. Tata Steel kiest voor schaken, omdat schaken gericht is op strategisch denken en op het vinden van creatieve oplossingen voor complexe vraagstukken. Tata Steel heeft diezelfde focus.

Iedereen tussen de 6 en 12 jaar die het leuk vindt om te schaken kan zaterdagmiddag 6 juli meedoen aan het jeugdschaaktoernooi! Ook als je weinig ervaring hebt. Als je de regels kent, ben je van harte welkom om mee te doen.

Wil jij mee doen aan dit jeugdschaaktoernooi? Schrijf je dan in via www.buurtschaak.com.
Inschrijven kan ook ter plekke op de dag zelf. De registratie voor het toernooi start om 12.30 uur. Tussen 13.00 en 16.00 uur worden er zeven rondes gespeeld van 10 minuten per persoon per partij. De prijsuitreiking is rond 16.15 uur.