12
januari
2021
|
15:22
Europe/Amsterdam

Online Jeugd Schaaksimultaan 20 januari

Samenvatting

De tweede woensdagmiddag, 20 januari 2021, van het Tata Steel Chess Tournament staat ook dit jaar in het teken van een feestelijke schaaksimultaan voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Vanwege COVID-19 is het programma dit jaar online, met een supergaaf simultaantoernooi in samenwerking met Chessity. Een middag lang lekker veel partijtjes spelen. En wie weet mag jij wel schaken tegen één van de vier echte schaakpro’s!

In de spannende toernooi-arena van Chessity houdt het Tata Steel Chess Tournament een leuk en uitdagend schaakfeestje voor kinderen. 
Tijdens het simultaantoernooi ga je online schaken tegen andere kinderen. Maar je kunt ook worden ingedeeld tegen vier echte schaakmeesters en kampioenen: Hans Böhm, Anne Haast, Stefan Kuipers en Jop Delemarre.

Deze pro's spelen tegen een heleboel kinderen tegelijk (simultaan), dus ze krijgen het niet makkelijk... misschien lukt het jou wel om te winnen! Meedoen is graits!

Wanneer: woensdag 20 januari 2020
Hoe laat: 14:30 - 16:30 uur
Waar: online op Chessity

Tijdens het Tata Steel Chess Tournament kunnen kinderen een gratis Chessity Acount aanmaken en gebruiken om online mee te schaken.

Kijk voor meer informatie op  https://tatasteelchess.com/tatasteelchessfestival/jeugd-simultaan/

 

Tata – Kids of Steel® Scholencompetitie
Naast de individuele online Jeugd Schaaksimultaan zal dit jaar in de week van 25 t/m 31 januari ook de Tata - Kids of Steel ® Scholencompetitie worden gehouden.

Dit is een online competitie voor scholen die duurt van 25 t/m 31 januari. De competitie wordt gespeeld via Chessity. De punten die de leerlingen halen in toernooiperiode halen in de schaaktoernooien op Chessity, tellen mee voor de scholencompetitie. Dagelijks start begint er 9:00 en 21:00 uur elk half uur een nieuw toernooi. Kinderen kunnen zo vaak meedoen als ze zelf willen.

De schoolscore is het totaal van de high-scores van de vier beste schakers van de school. Voor elke leerling telt het beste persoonlijke toernooiresultaat van de week. De kinderen kunnen zich dus zelfs op zondagavond nog in het schoolteam spelen. Zo blijft het tot het laatste moment spannend.

Zodra een van de leerlingen meedoet aan een schaaktoernooi op Chessity, wordt jouw school opgenomen in de ranglijst.  Na het laatste toernooi op zondagavond wordt de eindstand van die week opgemaakt.