29
september
2022
|
20:11
Europe/Amsterdam

Speciale Schaakinloop voor jong en oud in De Moriaan (Wijk aan Zee) op zaterdag 8 oktober

Samenvatting

Het Tata Steel Chess Tournament organiseert op zaterdagmiddag 8 oktober van 13.00 uur tot 15.00 uur een gezellige schaakinloop in dorpshuis De Moriaan in Wijk aan Zee. Het jubilerende dorpshuis (50 jaar) is een speciale locatie voor schaakliefhebbers. Van 13 tot en met 29 januari 2023 wordt hier alweer het 85e Tata Steel Chess Tournament georganiseerd.

In samenwerking met Schaakvereniging de Wijkertoren kan er op 8 oktober weer door jong en oud worden geschaakt. Schaakliefhebbers kunnen tijdens het evenement elk moment binnenlopen om een potje schaak te spelen. Ook als je nog niet (zo goed) kan schaken kan je meedoen! Voor de jeugd zijn er schaaktrainers aanwezig om de beginselen van het schaken uit te leggen. Speciale gast deze middag is Hans Böhm, de bekende schaker, presentator en schrijver. Böhm is aanwezig voor wedstrijden snelschaken. 

Het evenement op 8 oktober is ter ere van het jaarlijkse Global Chess Festival. Bij dit wereldwijde Festival worden zoveel mogelijk schaakliefhebbers met elkaar verbonden. Deelname aan de schaakinloop is gratis.