02
november
2022
|
20:10
Europe/Amsterdam

Tata Steel investeert in het verder terugdringen van PAK’s

Samenvatting

In een onderzoek naar mogelijkheden om geuroverlast verder te verminderen heeft de omgevingsdienst (ODNZKG) in november 2021 en juni 2022 een aantal metingen bij de Kooks- en Gasfabriek 2 (KGF2) uitgevoerd en diverse emissies in kaart proberen te brengen.

Wij hebben het onderzoeksrapport gistermiddag ontvangen. Een eerste lezing roept vooral vragen op. Vragen waar we zelf dieper in moeten duiken en vragen waarover we zo snel als mogelijk met de omgevingsdienst in gesprek willen gaan. We kunnen daarom nu niet inhoudelijk reageren en het rapport verder duiden.

Wij koersen vol op de transformatie naar Groen Staal. In de tussentijd investeren wij honderden miljoenen om de impact van onze huidige activiteiten te verminderen, waaronder ook het verder terugdringen van PAK’s. Het afgelopen jaar zijn diverse maatregelen genomen om de emissie van PAK-stoffen te verminderen, waaronder ook bij KGF2.

De maatregelen uit het Roadmap Plus-verbeterprogramma zijn al vergevorderd en leiden in 2022 tot een vermindering van de uitstoot van PAK-stoffen met circa 50 procent ten opzichte van 2019.