26
juli
2022
|
16:41
Europe/Amsterdam

Wat doen we in... Frankrijk, Louvroil

Samenvatting

In Louvroil, in Noord-Frankrijk, maken zo’n 500 collega’s van staal uit de Warmbandwalserij en de Direct Sheet Plant verschillende voorgelakte en folieproducten. Deze site, genoemd Tata Steel Maubeuge, is na IJmuiden onze grootste productielocatie.

Hiervandaan worden Europese fabrikanten beleverd die met ons materiaal bijvoorbeeld garagedeuren, kantoormeubilair en dak- en gevelbekleding voor gebouwen maken. 

Europese koploper 
Het verwerken van staal doen zij sinds jaar en dag. De locatie draait al sinds 1884 en heeft een Koudwals, twee gecombineerde verzinklijnen en verflijnen en een service centre. Het is onderdeel van Business Unit Colors binnen Tata Steel Downstream Europe. Hun specialiteit is het walsen, verzinken en verven van rollen staal in diverse kleurcombinaties. Dit kunnen zij als enige in Europa in minder dan vier uur! 

Duurzame ambities: ook binnen downstream 
De ambitie van Maubeuge is om vóór 2030 volledig klimaatneutraal te zijn. Bij Verzinklijn 2 komt dit jaar een nieuwe oven, waardoor uitstoot op de site met zeven procent verminderd wordt. In 2023 zal de site overstappen op verdampingskoelers, waardoor de uitstoot van de site met nog eens drie procent gaat afnemen.