Wat is het Safety Centre?
Het Safety Centre is de plaats waar je je Tata Steel ID-bewijs kunt ophalen. Iedereen legt hier de veiligheidstoets af die verplicht is voor het verrichten van werkzaamheden op het terrein van Tata Steel in IJmuiden.
Waar is het Safety Centre?
Het Safety Centre bevindt zich bij poort Rooswijk.
- Adres toegangspoort Rooswijk:
Breedbandweg 1
1951 MJ Velsen-Noord - Route toegangspoort Rooswijk:
Bij de kruising Wenckebachstraat/Breedbandweg ga je rechtsaf. Na ongeveer 300 meter zie je de hoofdtoegangspoort Rooswijk.
Kan ik parkeren bij het Safety Centre?
Ja, dat is mogelijk.
Contactgegevens Safety Centre
Telefoonnummer: 02514-92648
E-mailadres: DBBtoegangsverlening@tatasteeleurope.com
Wat is een dagpas?
Dagpassen zijn alleen voor bezoekers en leveranciers. Een dagpas wordt door jouw Tata contactpersoon aangevraagd.
LET OP: Met een dagpas mogen er geen werkzaamheden verricht worden en kun je niet de fabrieken in.
Spoed
Spoedaanvragen worden via de mail door de Tata Steel opdrachtgever aangegeven aan het Safety Centre: DBBtoegangsverlening@tatasteeleurope.com.
Hoe lang moet ik van tevoren aanwezig zijn?
Als firmamedewerker ben je minimaal een half uur voor de toetsafspraak aanwezig om met je documenten de inschrijving mogelijk te maken. Voor Tata medewerkers is een kwartier voor aanvang voldoende.
Wat als ik te laat ben voor mijn toetsafspraak?
Als je te laat bent voor het tijdsblok waarin je reservering is gemaakt, moet je wachten totdat er ruimte is in één van de volgende blokken in de agenda.
Wanneer kan ik de toets doen?
Je kunt op maandag t/m vrijdag, na afspraak, de toets vanaf 7:00 uur tot 15:00 uur maken. Gedurende het laatste blok (na 15:00 uur) is er geen instroom mogelijk. Herkansen in het laatste blok is niet mogelijk. Dit kan de volgende werkdag vanaf 6:45 uur. Voor alle overige zaken is het Safety Centre van 6:00 uur tot 17:00 uur geopend.
Ter voorbereiding op de toets moet je de E-Learning afronden.
Kan ik gewoon binnenlopen voor een toets?
Nee, er wordt gewerkt op afspraak. Nadat je de E-Learning hebt gedaan, kun je een afspraak inplannen in de Safety Centre Agenda voor de veiligheidstoets.
Geldigheidsduur toets
De veiligheidstoets is maximaal 2 jaar geldig. Het is belangrijk dat je voortdurend bewust bent van de specifieke risico’s op het terrein van Tata Steel in IJmuiden. Daarom moet je de instructie elke 2 jaar herhalen.
Waarom is mijn pas maar 1 jaar geldig?
De veiligheidstoets is maximaal 2 jaar geldig. De geldigheid van de pas wordt afgegeven tot de kortst lopende datum op de aangeleverde documenten. Als dit minder is dan 2 jaar, kun je de pas verlengen (maximaal tot einddatum van de veiligheidstoets) zonder dat je de toets hoeft te doen door met alle documenten (fysiek bij je) naar het Safety Centre te komen. Je hoeft dan geen reservering te maken in de Safety Centre agenda. Informatie over de geldigheid kun je via de mail opvragen bij DBBtoegangsverlening@tatasteeleurope.com.
Welke documenten moet ik meenemen naar het Safety Centre?
- Als Tata medewerker: je (bijna) verlopen Tata Steel ID-badge.
- Als nieuwe medewerker: de documenten van HR en paspoort, ID-bewijs of Nederlands verblijfsdocument (geen rijbewijs).
- Als firmamedewerker heb je de volgende documenten fysiek (op papier) mee:
- NL Aanvraagformulier Tata Steel ID-bewijs (werkgeversverklaring is hierin meegenomen)
- VCA Certificaat
- Paspoort, ID-bewijs of Nederlands verblijfsdocument (geen rijbewijs)
- Als ZZP'er hetzelfde als hierboven voor firmamedewerkers, plus:
- Recent uittreksel KVK (niet ouder dan 3 maanden met vermelding van natuurlijk persoon)
- VCA VOL diploma
Wat is een BIN?
BIN staat voor bedrijfsidentificatienummer. Voor het aanvragen van een Tata Steel ID-badge om bij Tata te werken, moet het bedrijf waar je voor werkt bij Tata geregistreerd staan en een eigen BIN hebben.
Waar kan ik vragen stellen over het verkrijgen van een BIN?
Ben je contractor en heb je vragen omtrent BIN?
- Bel +31 (0) 251 491326 en/of
- E-mail contractoraanmelding@tatasteeleurope.com.
Pas als je bedrijf een BIN (Bedrijfsidentificatienummer) heeft, kunnen je medewerkers een toegangspas voor het terrein aanvragen.
In welke taal kan ik de e-learning doen?
De E-Learning is in 18 talen beschikbaar en iedereen mag deze doen in de taal die voor de deelnemer geschikt is. Voor Tata medewerkers is de E-learning in Peoplelink beschikbaar in het Nederlands en Engels. Voor overige talen kun je gebruik maken van een externe leeromgeving van Plusport.
Is de E-Learning verplicht?
Ja, het volgen van de E-Learning is verplicht. Om de veiligheidstoets te kunnen maken, moet je van tevoren op de hoogte worden gebracht van de specifieke risico’s, gevaren en maatregelen die bij Tata Steel in IJmuiden gelden. In de toets worden hier vragen over gesteld.
Ik heb geen toegang tot een computer
De E-learning is ook op een smartphone of tablet te volgen.
Ik heb geen toegang tot Peoplelink
Je kunt gebruik maken van een externe leeromgeving van Plusport. Je registreert je om toegang te krijgen tot de E-learning door middel van het inschrijfformulier. De E-Learning vind je op de Plusport leeromgeving.
Hoe vaak mag ik de E-learning doen?
De E-Learning kan onbeperkt gebruikt worden om de kennis te vergaren die nodig is om te slagen voor de Tata Veiligheidstoets.
Wanneer kan ik de E-learning doen?
Op elk voor jou geschikt moment voorafgaand aan de toets.
In welke applicatie kan ik E-learning doen?
Gebruik de laatste versie van Internet Explorer, Edge, Chrome of Safari voor een optimale werking van de trainingsmodules.
In welke taal kan ik de veiligheidstoets doen?
De toets is in 18 talen beschikbaar en iedereen mag deze doen in de taal die voor de deelnemer geschikt is.
Hoeveel vragen krijg je?
Je krijgt 27 multiple choice vragen.
Hoe lang duurt de toets?
De veiligheidstoets duurt gemiddeld 25 minuten.
Wanneer ben ik geslaagd?
De toets bestaat uit 27 multiple choice vragen over de 9 modules (hetzelfde als de E-Learning). Per module worden er 3 vragen gesteld, en alle 3 de vragen moeten correct worden beantwoord. Bij 1 fout krijg je een herkansing, je krijgt maximaal 4 herkansingen. Als je bent gezakt, dan zal de gehele toets gereset worden en mag je het nogmaals proberen. Mocht je dan alsnog zakken, dan gaat de medewerker van het Safety Centre met je in gesprek over de vervolgstappen.
Gaan de vragen ook over VCA?
Tata Steel werkt alleen met VCA- en VCU-gecertificeerde bedrijven. De vragen gaan over de E-learning en niet over VCA-kennis. ---
HSSE Contact
Tata Steel Strip Products Mainland Europe B.V.
Postbus 10.000
1970 CA IJmuiden
Adrescode 2H-14; 2de etage
Nederland
