24
januari
2023
|
14:04
Europe/Amsterdam

Sprankelend familiefestival in Wijk aan Zee

Samenvatting

Het was een gezellige drukte in Wijk aan Zee afgelopen weekend. Zo’n 4.000 bezoekers genoten van de vele activiteiten tijdens het Tata Steel Chess Festival en van wat het dorp allemaal te bieden heeft.

Wervelend weekend
Eindelijk kon en mocht het weer na corona; een schaaktoernooi niet alleen voor de grootmeesters maar ook voor de amateurschakers en publiek! Wijk aan Zee genoot van de positieve reuring in het dorp in de schaakmaand januari.

Basisschool de Vrijheit en het Julianaplein waren de centrale punten van het tweedaagse familiefestival. Met op het programma onder andere: schaken, schaatsen, basketballen, technisch knutselen, speuren, schaakmozaïeken, muziek maken met het Tata Steel orkest, een Tata-Kids of Steel® medaille verdienen of kijken bij de grootmeesters in De Moriaan.

De bezoekers kwamen niet alleen uit de regio maar ook van verder weg en namen ook een kijkje bij het staalbedrijf. Verschillende schaakliefhebbers uit Groningen en Maastricht stapten in de bus voor een rondleiding over het terrein van Tata Steel en waren onder de indruk van de grootsheid van het bedrijf en de toekomstplannen van Groen Staal in een schone omgeving.

Klik hier voor een terugblik op het Tata Steel Chess Festival of hier voor het fotoalbum van dit weekend.

 

foto's: Jurriaan Hoefsmit - Tata Steel Chess Tournament 2023