17
januari
2024
|
18:17
Europe/Amsterdam

Traditionele schaak-voetbalwedstrijd waar doelpuntenfestijn

Samenvatting

De traditionele schaak-voetbalwedstrijd tussen een delegatie van de topschakers van het Tata Steel Chess Tournament gemixt met spelers en speelsters van Telstar is vanmiddag een waar doelpuntenfestijn geworden. Junior wereldkampioen schaken Marc’Andria Maurizzi leidt team wit naar een 6-4 overwinning.

Uiteraard speelde wit (met teamcaptain Marc’Andria Maurizzi) tegen zwart (met teamcaptain Loek van Wely). Maurizzi leidde zijn team met twee prachtige goals in de eerste helft naar een 6-4 overwining. Andere ‘schaakdoelpunten’ werden gemaakt door topschakers Praggnanandhaa, Leon Luke Mendonca, Salem Saleh en Loek van Wely.

De wedstrijd is jaarlijks de invulling van de eerste rustdag van het Tata Steel Chess Tournament. Terwijl de schaakgrootmeesters op het veld verschillende hoogstandjes lieten zien, schaakten kinderen uit de regio van diverse basisscholen en schaakverenigingen een simultaan tegen schaakprofessionals Hans Böhm, Jop Delemarre en Stefan Kuipers. Iedereen verdiende een medaille en had een geweldige middag.

Het Tata Steel Chess Tournament duurt van 12 tot en met 28 januari 2024. Ook dit jaar weer inclusief alle amateurtoernooien, toeschouwers en de bijbehorende evenementen in Wijk aan Zee, zoals bijvoorbeeld het Tata Steel Chess Festival op 20 en 21 januari. Kijk voor meer informatie op www.tatasteelchess.com 

Schaaksimultaan Telstar