03
mei
2023
|
21:49
Europe/Amsterdam

Feestelijke opening skatebaan in Wijk aan Zee

Samenvatting

Op woensdagmiddag 3 mei om 13.30 uur precies is de nieuwe skatebaan in Wijk aan Zee officieel geopend!

Wethouder Cecilia van Weel, initiatiefnemer Siep Durge, jeugd uit het dorp, andere skaters en sponsoren verrichten de opening. Bekende skaters lieten tijdens een spectaculaire skateclinic meteen zien wat zij in huis hebben. 

In het voorjaar van 2020 stuurde Siep Durge, toen 9 jaar oud, een brief aan burgemeester Martijn Smit. Hij wilde graag een skatebaan in Wijk aan Zee. Maar de gemeente had daarvoor geen geld. 

Draagvlak 
Siep liet het daar niet bij zitten: samen met familie en vrienden haalde hij ruim 100.000 euro op voor de aanleg van de skatebaan. Waaronder een bijdrage vanuit het donatieprogramma ‘Future Generations’ van Tata Steel. Ook toonde hij met 800 handtekeningen aan dat er in het dorp draagvlak is voor de skatebaan. Siep: “Als je iets echt graag wilt, dan moet je ervoor gaan, samen en vol enthousiasme. Dan is er heel veel mogelijk!” 

Doorpakken 
In mei 2022 gaf de gemeenteraad groen licht. Hierna is de locatie - het grasveld nabij de Duinrand - vastgesteld en is samen met direct omwonenden en skaters de skatebaan ontworpen. 

Tata Steel stond van meet af aan achter Sieps initiatief. Het sluit aan op ons donatieprogramma dat verschillende projecten in de omgeving steunt. Onder meer voor jongeren, sport en ontwikkeling en verbinding in de omgeving. Kijk voor meer informatie over ons donatieprogramma 'Future Generations' op www.tatasteel.nl/donaties