14
september
2023
|
14:26
Europe/Amsterdam

Gesmeerde spoorstaven en Anabellen voor minder geluid

Samenvatting

Wij werken hard aan het verminderen van onze geluiden in de omgeving. In ons verbeterprogramma Roadmap Plus stellen wij concrete doelen, ook op het gebied van geluidsoverlast door bijvoorbeeld treinen. Over ons terrein loopt ruim 100 kilometer aan rails voor het transport van grondstoffen en producten. Marcel, Maintenance Manager bij On Site Logistics Rail, vertelt hoe hij en zijn collega’s werken aan het verder verminderen van geluiden van ons spoor.

Het is een mooie uitdaging om met mijn team aan dit soort projecten te werken. We willen graag een goede buur zijn en rekening houden met de gemeenschap. Veel collega's wonen net als ik ook in de omgeving. Dit geeft ons extra motivatie om tot goede oplossingen te komen, maar er is wel een spanningsveld tussen veiligheid en geluid. Geluid van alarmbellen bij spoorwegovergangen speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol bij het waarschuwen van weggebruikers voor naderende treinen. Dat maakt het extra uitdagend om een oplossing te vinden.

Biologisch afbreekbaar smeermiddel op spoorstaven

Tijdens onze regelmatige geluidsrondes op en buiten ons terrein, zijn we scherp op geluiden afkomstig door treinverkeer. Hierdoor hebben we 2 bronnen geïdentificeerd die mogelijk tot overlast leiden: bepaalde bochten (spoorbogen) aan de noordkant van het sporennet en het rinkelen van de bellen van onze spoorwegovergangen. Om deze geluiden maximaal te reduceren binnen de veiligheidsmarges, hebben we gekeken naar deze twee specifieke situaties.

Een smeermiddel op de bochten van het spoor speelt een belangrijke rol in het verminderen van piepende geluiden. Bij het passeren van een trein voorzien we de spoorstaaf vaneen biologisch afbreekbaar smeermiddel, waardoor het piepende geluid niet meer ontstaat. Inmiddels hebben we 7 spoorbogen aan de westkant van ons sporennet voorzien van deze systemen. Hierdoor verwachten we mogelijke geluidsoverlast tijdens treinbewegingen verder te verminderen. Tijdens onze geluidsrondes horen we deze geluiden niet meer. We hopen dat bewoners in Wijk aan Zee hier nu minder last van hebben. Komende maanden gaan we aan de oostkant van ons sporennet ook smeerinstallaties plaatsen waardoor deze geluiden ook in Beverwijk een stuk minder moeten gaan worden. 

Anabellen: slimme alarmbellen 

Daarnaast zijn er de alarmbellen bij spoorwegovergangen. Het rinkelen van de bellen kan hoorbaar zijn in de omgeving. We beseften dat het belangrijk is om de veiligheid te waarborgen, dus geen geluid is geen optie. In plaats daarvan hebben we geïnvesteerd in nieuwe, geluidsarme bellen. Deze elektronische bel, de Anabel, meet bij inschakeling het omgevingsgeluid en past haar belvolume aan tot 20 decibel boven het gemeten omgevingsniveau. De veiligheidsfunctie blijft hiermee behouden, terwijl we het geluidsniveau aanzienlijk verminderen. We zijn blij met de oplossing die beide aspecten, veiligheid en afname van geluid, respecteert. 

Overige maatregelen om geluid te reduceren 

Naast de genoemde maatregelen hebben we kunststof (stoot)bussen geplaatst in de vaste koppelingen van wagons. Wagons stoten tijdens het rangeren namelijk met een klap tegen elkaar aan. De bussen dempen het stoten waardoor de wagons minder geluid veroorzaken tijdens rangeerwerkzaamheden. Aan de omwonenden wil ik zeggen dat we echt ons best doen om een goede buur te zijn. We begrijpen jullie zorgen en we doen ons best om geluiden zo veel mogelijk te verminderen, zonder de veiligheid in gevaar te brengen. Mocht je nog suggesties hebben of vragen willen stellen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Roadmap Plus

Bovenstaande maatregelen maken deel uit van het Roadmap Plus verbeterprogramma. Met Roadmap Plus gaan wij versneld op weg naar een betere leefomgeving. We stellen onszelf concrete doelen om uitstoot en overlast verder te verminderen. De maatregelen van het Roadmap Plus programma hebben betrekking op stof, geur, PAK’s, biodiversiteit en ook geluid. Benieuwd naar welke andere stappen Tata Steel zet en wat we verwachten te bereiken? Neem dan een kijkje op onze interactieve Roadmap Plus kaart of bekijk de voortgang op het Roadmap Plus dashboard.

Disclaimer: ten tijde van het maken van de foto is het treinverkeer stilgelegd.