28
juli
2023
|
11:21
Europe/Amsterdam

Hoogoven 6 gaat de laatste ronde in

Samenvatting

“Hij is gebouwd in 1967 en tot op de dag van vandaag staat hij nog steeds in de top 3 van zuinige Hoogovens,” aan het woord is Bram Nugteren, directeur Hoogovens bij Tata Steel in IJmuiden. Hier wordt sinds april Hoogoven 6 gerenoveerd. Het is de kleinere van de twee hoogovens die in bedrijf zijn op het terrein. Het is de laatste keer dat deze hoogoven wordt aangepakt. “Vanaf 2035 maken wij staal met andere installaties. Een hoogoven is dan niet meer nodig.”

Tata Steel, zit net als veel andere staalbedrijven, midden in een transitie. Het bedrijf wil haar hoogovens vervangen door een combinatie van DRI-installatie en elektrische ovens. Op grote schaal investeren in de bestaande set-up is dan ook een uitzondering. “Voor Hoogoven 6 maken we een uitzondering”, aldus Nugteren. “In 2030 vervangen we de eerste hoogoven, maar deze blijft nog tot 2035 actief.” De laatste keer dat de hoogoven volledig is gerenoveerd, was in 1985. In 2002 heeft nog een kleine update plaatsgevonden. 

Een salamander, slak en verzopen beer 
Het renoveren van een hoogoven is specialistisch werk. Dat betekent dat medewerkers van heinde en verre naar IJmuiden komen hier hun werk te doen. Voordat de verbouwing kan beginnen, moet de hoogoven leeg zijn. Al in april werd daarom voor de laatste keer een gat in de hoogoven geboord om zoveel mogelijk ruwijzer te verwijderen. Een proces dat in de staalwereld liefkozend het ‘aanboren van de salamander’ wordt genoemd. Dit werk werd gedaan door een Zweeds bedrijf. Met een speciale boor maakten zij tot diep in de hoogoven een schacht waardoor zoveel mogelijk van het nog aanwezige vloeibaar ruwijzer weg werd gehaald. Daarna werd de hoogoven gevuld met water om hem af te koelen. 

De plak ijzer die in een hoogoven achterblijft, wordt door staalspecialisten ‘de beer’ genoemd. Na het ‘verzuipen’ is deze voldoende afgekoeld om verwijderd te worden. Eerst wordt een gat in de oven gemaakt om met een shovel achtergebleven slak en kooks weg te halen. Daarna wordt de beer gebroken, dit wordt gedaan met springstof. Wederom specialistisch werk dat maar door een paar bedrijven in Europa gedaan wordt. Wanneer deze beer verwijderd is, kan de restauratie beginnen. De binnenkant van een hoogoven bestaat uit vuurvast metselwerk. Na decennia van gebruik – een hoogoven brandt nadat hij aan is gestoken permanent door – vertoont het metselwerk kleinere en grotere scheuren. Al dit oude metselwerk wordt verwijderd en vervolgens wordt de hoogoven van onder tot boven opnieuw opgebouwd. Behalve het metselwerk aan de binnenkant, wordt ook de stalen mantel aan de buitenkant deels vervangen. Rimpelingen in de constructie maken dat ook hier een renovatie nodig is. 

Grootscheepse modernisering 
Het stilzetten van de hoogoven is voor Tata Steel reden om meteen een aantal verdere verbetering in de hoogoven door te voeren. “Op ons terrein gaat veel gebeuren. We werken aan nieuwe installaties waarmee we groen staal gaan maken. Maar we moderniseren ook op andere manieren ons terrein. We bouwen nu bijvoorbeeld aan de grootste milieu- installatie van onze geschiedenis en starten dit jaar nog met de bouw van een 18 meter hoog windscherm van meer dan een kilometer lang. Hiermee willen we de impact van ons bedrijf op de directe omgeving verkleinen.” 

Ook bij Hoogoven 6 worden aanpassingen doorgevoerd die voor een verdere verlaging van de uitstoot zorgen. Zo wordt er een nieuw emissiearm beladingssysteem gebouwd, komen er nieuwe afzuigkappen, wordt het gasreinigingssysteem aangepakt en krijgt een deel van de fabriek een nieuw afzuigsysteem. 

Wist u dat? 

  • Er 9.000 nieuwe tekeningen nodig zijn voor de renovatie 
  • Dat er in totaal 1.200 mensen aan de renovatie van Hoogoven 6 werken 
  • Dat de bijnaam van Hoogoven 6 ‘Het Racekarretje’ is?  
  • Dat er in totaal 15 verschillende nationaliteiten werken aan de renovatie 
  • Dat er 172.943 stenen in de oven worden gebruikt én ruim 100 kilometer elektriciteitskabels