30
juni
2023
|
11:31
Europe/Amsterdam

Meedenken over de beschildering op het windscherm? Kom langs!

Samenvatting

De bouw van een enorm windscherm rondom de grondstofopslagen is een belangrijke maatregel uit het Roadmap Plus-verbeterprogramma om de verwaaiing van stof naar de omgeving verder te verminderen. De uitstraling van dit windscherm is belangrijk. Daarom wordt op 10 juli in Tata Steel’s informatieloket in Wijk aan Zee een inspraakavond voor omwonenden georganiseerd.

Tijdens de inspraakavond liggen de conceptontwerpen ter inzage en kunnen omwonenden hun mening geven over de ontwerpen waarmee we aan de slag willen . Ook kunnen vragen worden gesteld over de voortgang van de bouw van het windscherm. De inspraakavond begint om 19:30 uur en eindigt naar verwachting om 20:30 uur. 

Het Noord-Hollandse kunstenaarscollectief ‘Spatzuiver street art’ heeft geholpen om ontwerpen voor de beschildering te bedenken. De ontwerpen zijn tot en met vrijdag 14 juli te bekijken zijn in ons informatieloket ‘Tata Steel in de Buurt’ (Zwaanstraat 20, Wijk aan Zee). 

We willen dit jaar gaan starten met de bouw van het windscherm. De constructie wordt 18 meter hoog en ongeveer een kilometer lang. Het windscherm heeft als doel om de windsnelheid bij de grondstofopslagen te verlagen. Daardoor krijgt de wind minder vat op het materiaal en waait het stof veel minder op. Daarnaast kan het eventuele stofdeeltjes die toch in de lucht komen, afvangen om te voorkomen dat deze naar de omgeving verwaaien.