20
februari
2024
|
15:05
Europe/Amsterdam

Tata Steel belangrijke spil in documentaire ‘STAAL’

Samenvatting

Op 13 maart 2024 start op NPO2 om 22.18 uur een vierdelige documentaire, STAAL geheten, van de De Haaien en de publieke omroep HUMAN. Hierin spelen ook medewerkers van Tata Steel een prominente rol.

STAAL gaat over wereldproblematiek op de vierkante kilometer. Een streekvertelling over het samenleven met zware industrie als buren. Vier jaar lang volgde een filmploeg de ontwikkelingen in de IJmond en tekende het persoonlijke verhaal op van mensen binnen en buiten ons bedrijf. Tata Steel heeft de cameraploeg het vertrouwen gegeven om het bedrijf van binnenuit te volgen en ze daarbij een grote bewegingsvrijheid gegeven. 

In oktober 2021 heeft de cameraploeg toestemming gekregen om op ons terrein, in onze fabrieken of op onze werkplekken te komen filmen. Veel Tata Steel-medewerkers zijn vanaf die periode op diverse manieren door de cameraploeg gevolgd; tijdens optredens buiten de deur, op participatie-avonden, lezingen, bezoeken aan andere bedrijven en zelfs in de privésfeer. 

Wij verwachten dat dit een hele mooie en eerlijke documentaire gaat worden. Aan onze deelnemende collega’s zal het in ieder geval niet liggen. Zij hebben zich open en kwetsbaar opgesteld en dat valt enorm te waarderen.