04
september
2023
|
14:00
Europe/Amsterdam

Tata Steel Festival biedt omwonenden, werkzoekenden en andere geïnteresseerden een blik in de keuken

Samenvatting

Tata Steel organiseert op zaterdag 23 september voor de tweede keer in IJmuiden het Tata Steel Festival. Het festival biedt omwonenden en andere geïnteresseerden de mogelijkheid om van 10.00 tot 16.00 uur de wereld van staal te ontdekken op de Burendag. Ook kunnen werkzoekenden op een banenmarkt meer te weten komen over hoe het is om te werken bij Tata Steel, en lopen ze de kans om in één dag een nieuwe baan te vinden.

Staal is een product dat iedereen vaak gebruikt. Hoe het precies wordt gemaakt en wat voor soorten er allemaal zijn, weten veel mensen niet. Tijdens het Tata Steel Festival kunnen bezoekers dit zelf ontdekken. Ook kunnen mensen meer te weten komen en ervaringen delen over de maatregelen die Tata Steel neemt om een steeds schonere fabriek te worden. 

Het festival biedt ook veel ruimte voor werkzoekenden. Momenteel heeft Tata Steel meer dan 500 vacatures en door het terrein open te stellen hoopt het bedrijf werkzoekenden te enthousiasmeren voor een baan. Het staalbedrijf zoekt vooral nieuwe medewerkers met een technische achtergrond, zoals bijvoorbeeld in de elektrotechniek of werktuigbouw. Operators kunnen zelfs aan het programma ‘krijg een baan in één dag’ meedoen. 

“We zoeken altijd naar nieuwe manieren om in contact te komen met mensen met een interesse in ons bedrijf. Vorig jaar hebben we daarom voor het eerst een festival georganiseerd voor zowel omwonenden als werkzoekenden. Die combinatie is goed bevallen”, vertelt Floor Felten, directeur services bij Tata Steel Nederland en gastvrouw voor het Tata Steel Festival. “Ik verheug me nu al op nieuwsgierige blikken van kinderen of het enthousiasme van werkzoekenden die bij ons een bijdrage willen leveren aan een duurzamere toekomst. Hoewel het festival pas voor de tweede keer plaatsvindt, voelt het al als een traditie.” 

Tata Steel Festival: een dag vol activiteiten voor jong en oud 
Omdat het festival meerdere doelgroepen heeft, zijn er ook uitéénlopende activiteiten. Voor jong en oud is in en rondom het congrescentrum genoeg te beleven deze dag. Net als vorig jaar treedt het Tata Steel Orkest op. Toen gaven zij één optreden, maar vanwege vele verzoeken is dat aantal nu uitgebreide naar vier, allemaal gratis en zonder voorinschrijving te bezoeken. 

Nieuw is het onderdeel ‘De Toren van Tata’. Hier kunnen bezoekers het tegen elkaar opnemen in het bouwen van een levensgrote toren gemaakt van stenen bestaande uit de verschillende onderdelen van het Roadmap Plus-verbeterprogramma. Zo kunnen geïnteresseerden op een ludieke manier ontdekken welke maatregelen het staalbedrijf neemt om de impact op de omgeving verder te verminderen. 

Erg blij is Tata Steel met de samenwerking met kunstenares Joke Nuijens. Vorig jaar gaf de geboren en getogen Beverwijkse na afloop van het festival aan dit jaar een steentje bij te willen dragen. Daarom gaat zij bezoekers aansporen om samen te werken aan een groot kunstwerk ‘Groen Staal is van ons allemaal’. 

Ook dit jaar kunnen bezoekers (vanaf 6 jaar ) gedurende de gehele dag weer mee met rondleidingen over het bedrijfsterrein. Inschrijven hiervoor kan ter plekke. 

Tata Steel biedt werkzoekenden 500 vacatures aan tijdens het Tata Steel Festival 
Tijdens de Banendag, die deel uitmaakt van het festival, zijn er verschillende meet & greets met een bezoek op de werkplek. Daarnaast zijn er speeddates met recruiters en is er een grote experience ruimte waar mensen die geïnteresseerd zijn om bij Tata Steel te werken een kijkje in de keuken kunnen krijgen en geheel vrijblijvend vragen kunnen stellen aan vakcollega’s. 

Voor meer informatie over het programma van het Tata Steel Festival en aanmelden voor de banendag kunnen geïnteresseerden terecht op www.tatasteelfestival.nl. Iedereen is van 10.00 tot 16.00 uur welkom; voor jong en oud is er genoeg te doen en de entree is gratis!