20
maart
2024
|
15:06
Europe/Amsterdam

Tata Steel-medewerkers vragen met groene rook aandacht voor groen staal

Samenvatting

Eerder deze middag kwam er, zo leek het, groene rook uit onze hoogovens. Dit was een spontane FNV-actie van medewerkers die graag witte rook willen zien voor de vergroeningsplannen van Tata Steel.

Met de actie roepen ze alle partijen op om gezamenlijk de schouders eronder te zetten en daadwerkelijk afspraken te maken voor groen staal. Zij vinden dit superbelangrijk voor hun toekomst en willen graag duidelijkheid. Die boodschap ondersteunen wij. 

We zijn bezig met de voorbereidingen voor de vergunning en willen graag verder doorpakken zodat die eerste paal ook echt de grond in gaat. Het maatwerktraject en de invulling ervan zijn hierbij essentieel. Daarom zetten we de gesprekken met de overheid voort, zodat we samen kunnen koersen op een groene toekomst van ons staalbedrijf. 

De groene rook was zogeheten signaalrook, die bijvoorbeeld ook in de scheepvaart wordt gebruikt. De medewerkers hebben gebruik gemaakt van milieuvriendelijke rookpotten, voorzien van een CE-certificering. Dit wil zeggen: goedgekeurd volgens alle geldende Europese regels (EER).