04
januari
2024
|
10:00
Europe/Amsterdam

Claudia Zuiderwijk nieuw lid Raad van Commissarissen van Tata Steel Nederland

Samenvatting

De Raad van Commissarissen van Tata Steel Nederland maakt vandaag bekend dat Claudia Zuiderwijk per 1 januari 2024 is toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Tata Steel Nederland. Zij volgt daarmee Leni Boeren op, die na meer dan negen jaar is teruggetreden als commissaris.

T.V. Narendran, CEO & Managing Director Tata Steel Limited en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Tata Steel Nederland: “We zijn zeer verheugd met Claudia Zuiderwijk als nieuwe commissaris. Claudia kent het Nederlandse speelveld waarin ons bedrijf actief is uitermate goed. Wij zijn ervan overtuigd dat zij met haar kennis en ervaring een hele goede bijdrage kan leveren bij de transitie van Tata Steel naar een schoon, groen en circulair staalbedrijf. Tegelijkertijd willen we Leni Boeren bedanken, die met haar schat aan ervaring een buitengewoon waardevolle inbreng in de Raad van Commissarissen heeft gehad de afgelopen negen jaar. Leni heeft met niet aflatende energie en enthousiasme altijd voor de belangen van Tata Steel Nederland gestaan.” 

Claudia Zuiderwijk is Algemeen Directeur van het GVB (voorheen Gemeentevervoerbedrijf) in Amsterdam en heeft uitgebreide ervaring als bestuurder en als commissaris bij veranderingsprocessen in het bedrijfsleven en de semi-overheidssector. Eerder was zij onder andere commissaris bij KPN en APG. 

Claudia Zuiderwijk: “Staal is en blijft een product dat veel gebruikt wordt, of het nu is voor voertuigen of voor onderdelen in windmolens. Staalproductie zal steeds meer op een duurzame en voor de omgeving verantwoorde wijze plaatsvinden. Tata Steel maakt vanuit dat perspectief één van de grootste en meest uitdagende transities door. Ik zie er naar uit om daar, vanuit mijn rol als commissaris, een bijdrage aan te mogen leveren.”