04
september
2023
|
13:05
Europe/Amsterdam

Gunilla Saltin treedt in dienst bij Tata Steel Nederland als Managing Director Downstream-activiteiten en Bestuurslid

Samenvatting

Tata Steel Nederland heeft Gunilla Saltin met ingang van 1 november benoemd tot Managing Director van de Downstream-activiteiten van het bedrijf en lid van de Raad van Bestuur. Zij neemt deze rol over van Tom Eussen, die sinds oktober 2022 de functie van Managing Director Tata Steel IJmuiden bekleedt.

Met de benoeming van Gunilla groeit de Raad van Bestuur van Tata Steel Nederland naar vier leden en bestaat nu uit Hans van den Berg (CEO), Martijn Plaum (CFO), Tom Eussen (Tata Steel IJmuiden) en Gunilla Saltin (Downstream). 

T.V. Narendran, CEO & Managing Director Tata Steel Limited en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Tata Steel Nederland, over de benoeming: “We zijn verheugd Gunilla in ons bedrijf te verwelkomen. Ze brengt een schat aan ervaring mee en we zijn ervan overtuigd dat haar perspectieven zullen helpen om onze bedrijfsprestaties verder te verbeteren en onze ambitie te realiseren om het groene staalbedrijf bij uitstek te worden voor onze werknemers en onze klanten.” 

Gunilla, die de Zweedse nationaliteit heeft, begon haar carrière in R&D engineering bij STFI (nu onderdeel van RISE) in 1988, waarna ze in dienst trad bij Modo Paper. Ze bekleedde verschillende leidinggevende functies tijdens haar carrière bij Södra Cell, een van 's werelds grootste pulpproducenten, tot medio 2019. In 2019 werd ze Group Technical & Sustainability Director bij Mondi, een verpakkings- en papierbedrijf met het hoofdkantoor in Oostenrijk. Momenteel is Gunilla CEO van Mondi's Uncoated Fine Paper business. 

Gunilla heeft een MSc in Chemical Engineering van het Royal Institute of Technology in Stockholm, Zweden, een PhD in Chemical Engineering van de Universiteit van Idaho in de Verenigde Staten en een Executive MBA van de Stockholm School of Economics.