28
maart
2024
|
07:54
Europe/Amsterdam

Ondernemers IJmond-regio: Pak door met Groen Staal

Samenvatting

In een vandaag gepubliceerde open brief in zowel regionale als landelijke media, roepen de ondernemers in en buiten de IJmond-regio alle belanghebbenden op om door te pakken met Tata Steel’s Groen Staal-plan. “Want groen staal door Tata Steel biedt het geweldige toekomstperspectief van een duurzame industrie in een duurzame regio.” Tata Steel voelt die urgentie ook en juicht het initiatief van harte toe.

Met de slogan ‘Stop het gedraal rond groen staal’ wijzen de regionale ondernemers in de brief niet alleen op het grote economische belang van het Groen Staal-plan voor de regio en voor Nederland, maar ook op de vermindering van overlast zonder CO2-uitstoot.Terwijl we staalproductie voor ons eigen land kunnen behouden, kunnen we als gezamenlijk, innovatief bedrijfsleven het voortouw nemen in de transitie naar duurzame energie.” 

De regionale ondernemers concluderen in de open brief dat de discussie nu lang genoeg duurt. “Tenslotte hebben wij, en onze vele tienduizenden medewerkers, een groot belang bij de economische bedrijvigheid in onze regio die zo verbonden is met Tata Steel IJmuiden.” 

Oxford Economics 
In dat kader hebben wij onlangs door Oxford Economics de social-economische en maatschappelijke bijdrage van Tata Steel aan de IJmond en Nederland laten uitrekenen, wat die nu is en in de toekomst met de Groen Staal-transitie van het bedrijf. De belangrijkste conclusie uit het rapport is dat ons Groen Staal-plan werkt als een vliegwiel voor zowel de regio als voor Nederland, niet alleen op het gebied van economie en werkgelegenheid, maar ook breder voor de welvaart van het land.