20
juni
2023
|
17:06
Europe/Amsterdam

Tata Steel verbaasd over verscherpt toezicht Kooks- en Gasfabrieken

Samenvatting

Tata Steel heeft vanmiddag kennis genomen van het bericht van Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (ODNZKG) om verscherpt toezicht te gaan houden op de Kooks- en Gasfabrieken 1 en 2. Wij zijn verbaasd over dit besluit. We willen hierover graag snel in gesprek met de Omgevingsdienst voor een nadere toelichting, omdat we hier vragen over hebben. Zoals altijd verlenen we alle medewerking aan de toezichthouders.

Er is eerder een periode van intensief toezicht geweest op KGF2 door de ODNZKG. Omdat er hier verder geen reden voor was, is dit in oktober 2021 gestopt. 

Binnen ons verbeterprogramma (Roadmap Plus) hebben we de afgelopen jaren – ook bij de Kooks- en Gasfabrieken - veel maatregelen uitgevoerd. In de metingen zien we de impact hiervan. Volgens eerste metingen zijn de emissies bij de ovendeuren van KGF2 gehalveerd en is de geuruitstoot met ongeveer 75% afgenomen. Kortom minder PAK’s, minder geur en stof. Toch zijn we er nog niet. Onze ambities zijn uitdagend maar haalbaar, en de zorgen van onze omwonenden zijn nog duidelijk zichtbaar. We zullen dan ook continu moeten blijven verbeteren. En we blijven daarover graag in gesprek met de Omgevingsdienst, de provincie, de omwonenden en andere betrokkenen.