14
februari
2024
|
10:49
Europe/Amsterdam

De vijf grote voordelen van verpakkingsstaal

Intro

Staal maakt een comeback als verpakkingsmateriaal. Dit komt door de unieke eigenschappen van staal. Verpakkingsstaal biedt namelijk vele voordelen ten opzichte van andere verpakkingsmaterialen. Wij zetten de vijf belangrijkste voordelen voor je op een rij.

De vijf belangrijkste voordelen van verpakkingsstaal: 

1. 100% circulair 

In tegenstelling tot plastic, is verpakkingsstaal volledig recyclebaar. Het kan keer op keer hergebruikt worden zonder kwaliteitsverlies. Hierdoor zijn er minder grondstoffen en energie nodig, wat leidt tot minder CO2-uitstoot en minder afval. Circulariteit is waar we als samenleving naar streven. Uiterlijk in 2050 willen wij een Europa waarin afval niet meer bestaat. 

2. Bescherming 

Verpakkingsstaal biedt uitstekende bescherming tegen invloeden van buitenaf. Het is gasdicht en houdt uv-straling tegen, waardoor de inhoud van de verpakking langer houdbaar is. 

3. Smaakbehoud 

Dankzij de koolstof- en zuurstofdichte eigenschappen van verpakkingsstaal blijft de smaak en kwaliteit van producten behouden. 

4. Veiligheid 

Niet geheel onbelangrijk; verpakkingsstaal is een veilig materiaal. Het is niet brandbaar, niet giftig en bevat geen schadelijke stoffen. Onze Protact-formule is zelfs geschikt voor babyvoeding. 

5. Veelzijdig 

Verpakkingsstaal is gemakkelijk te vormen en te bedrukken. Dit maakt het een ontzettend veelzijdig materiaal voor verschillende soorten verpakkingen. Verpakkingsstaal wordt bijvoorbeeld gebruikt voor conservenblikken, drankblikjes, deodorant of verfblikken. 

Innovaties 

We zijn continu op zoek naar manieren om ons verpakkingsstaal nog verder te verbeteren. Om te besparen op materiaal- en transportkosten en de afvalberg te verminderen, maken we steeds dunner en lichter staal, zonder dat het z'n sterkte verliest. Conservenblikken en frisdrankblikjes worden bijvoorbeeld sinds de jaren 60 steeds dunner en lichter. Een ander voorbeeld van innovatie is de Protact-formule. Protact maakt een deel van het proces aan de klantzijde overbodig waardoor energie en ruimte bespaard wordt.