28
augustus
2023
|
19:02
Europe/Amsterdam

Tata Steel deelt de wens met Extinction Rebellion om te stoppen met kolen maar keurt de blokkade van drie toegangspoorten af

Samenvatting

Vandaag heeft Extinction Rebellion/Kappen met Kolen opnieuw gedemonstreerd bij Tata Steel in IJmuiden. In de loop van de middag hebben actievoerders drie toegangspoorten tot het Tata Steel-bedrijfsterrein geblokkeerd. Dat heeft er voor gezorgd dat Tata Steel-medewerkers, andere mensen die op het Tata Steel-terrein werken en leveranciers moeite hadden om het terrein op en af te komen. Ook was er sprake van verkeershinder in de directe omgeving van het bedrijf. Wij respecteren ieders recht om te demonstreren, maar de vandaag gekozen vorm van actievoeren keuren we af.

Wij vinden het vervelend dat Extinction Rebellion met de blokkades onze bedrijfsvoering heeft verstoord om bekende standpunten kenbaar te willen maken. Vooral omdat de blokkades hinderlijke gevolgen hadden voor onze medewerkers, leveranciers of omwonenden. Door de blokkade konden zij niet op hun normale tijd naar huis om bijvoorbeeld verplichtingen in de persoonlijke sfeer na te komen. Begrijpelijk, maar helaas heeft de blokkade geleid tot oplopende emoties maar we zijn opgelucht dat grote incidenten zijn uitgebleven. 

Net als Extinction Rebellion en veel andere partijen willen we onze uitstoot verder verminderen, stoppen met het gebruik van kolen en op een groenere manier staal maken, met zo min mogelijk impact op de omgeving en het klimaat. Wij trekken graag op met iedereen om deze doelen sneller te realiseren. 

Tata Steel’s uitstoot is afgenomen, neemt af en zal ook de komende jaren sterk verminderen. Groen staal is en blijft ons doel en onze belofte om de klimaatdoelstellingen te halen, staat recht overeind.