10
april
2024
|
12:52
Europe/Amsterdam

Tata Steel steunt oproep voor minder geluid en werkt hieraan

Verminderen van geluid heeft topprioriteit

Samenvatting

Tata Steel ondersteunt het vandaag gepubliceerde rapport ‘Geluidbeheer Industrieterrein IJmond’ om geluidhinder in de IJmond te verminderen. Als grote industriële speler in de regio heeft het verminderen van geluid ook bij ons topprioriteit. Zowel in onze huidige operatie als in onze transitie naar een schoon, groen en meer circulair staalbedrijf staat gezondheid hoog op onze agenda en daar hoort ook het verder terugbrengen van hinder door geluid (alsook door stof en geur) bij.

Tata Steel heeft in de afgelopen jaren verschillende maatregelen genomen om geluidhinder te beperken. Zo voeren we bepaalde werkzaamheden ‘s nachts niet meer uit. Ook hebben we bij ons schrootpark een geluidsmuur gebouwd voorzien van geluidsabsorberend materiaal. 

Maatregelen

Sinds 2019/2020 hebben we al  verschillende maatregelen genomen om hinder door geluid te verminderen. We realiseren ons dat het nog beter kan. En daar zijn we keihard mee bezig. In Wijk aan Zee hebben we een loket waar we regelmatig contact hebben met omwonenden, die uiteraard hun zorgen aan ons meedelen.

Om het geluid van ons bedrijf te monitoren, meten we continu het geluid in de omgeving: In Wijk aan Zee, Beverwijk en in IJmuiden. Daarnaast registreren we alle geluidklachten. Die komen rechtstreeks bij ons binnen of via de omgevingsdient. Als uit een vooronderzoek bij een klacht blijkt dat er voldoende aanknopingspunten zijn, dan doen we een nader onderzoek om de oorzaak te achterhalen en vervolgens daar gerichte maatregelen op te nemen.

Veiligheid

Bij een groot industrieel bedrijf als het onze, met bijvoorbeeld 100 kilometer aan spoor en tientallen kruisingen en andere plekken en processen waar waarschuwingsgeluiden cruciaal zijn voor de veiligheid, staat geluidsoverlast op hetzelfde moment op gespannen voet met veiligheid. Waar mogelijk verminderen we zoveel mogelijk de geluidshinder, blijven we binnen de veiligheidsmarges en blijven we onverminderd op zoek naar oplossingen om de hinder door geluid verder naar beneden te brengen.

Voor meer informatie over geluid op onze website, klik hier.